Spaans leren

Wie ben ik?

spaans-leren-logo-docent-claudia

Mijn naam is Claudia, een gecertificeerde Spaanse docente uit Peru en ik ben enthousiast om mijn passie voor lesgeven en mijn ervaring met jou te delen.

Als je op zoek bent naar een leuke en  effectieve manier om Spaans te leren, ben je hier aan het juiste adres.

In mijn Spaanse taalschool HABLA bied ik verschillende leeropties aan om aan jouw behoeften en voorkeuren te voldoen.

Mijn ervaring als Spaanse docent begon enkele jaren geleden in mijn geliefde Peru.

Ik heb met studenten van alle leeftijden en niveaus gewerkt.

Daarna besloot ik mij verder te verdiepen in het vakgebied en ik koos ervoor om in Berlijn te gaan studeren.

Aan de Vrije Universiteit Berlijn heb ik me gespecialiseerd in de Spaanse taal en cultuur.

Ik heb ook een master in Lerarenopleiding Spaans (Universiteit van Jaén-Spanje).

spaans-leren-master-diploma

Tijdens mijn loopbaan heb ik de kans gehad om samen te werken met geweldige docenten en waardevolle pedagogische tools opgedaan om de Spaanse taal op een efficiënte manier te onderwijzen.

Ik ben ervan overtuigd dat taal leren leuk, interactief en op maat gemaakt moet zijn, zodat studenten volledig kunnen opgaan in het leerproces.

Ik heb het voorrecht om mijn passie voor het onderwijzen van de Spaanse taal te delen met een diverse groep leerlingen.

Mijn toewijding aan het creëren van een stimulerende leeromgeving en het bevorderen van effectieve communicatie heeft geleid tot waardevolle ervaringen voor mijn studenten.

spaans-leren-groep-van-vier-personen-met-materiaal
spaans-leren-activiteiten

Een van de dingen waar ik het meest van geniet als docent Spaans is het zien van de vooruitgang en het zelfvertrouwen dat mijn studenten opbouwen naarmate ze verder komen in hun leertraject.

Elke student is uniek en heeft verschillende doelen en motivaties om Spaans te leren.

Of je nu Spaans wilt leren voor werk, reizen, emigreren of gewoon voor het plezier van het beheersen van een nieuwe taal, ik sta klaar om je te helpen je doelen te bereiken.

Of je nu een beginner bent of al enige kennis hebt, ik pas mijn lessen aan jouw specifieke situatie aan.

spaans-leren-groepsactiviteit-habla

Door interactieve en boeiende lessen kun je je volledig onderdompelen in het leerproces en vertrouwen opbouwen in het Spaans spreken.

Samen zullen we je taaldoelen bereiken.

spaans-leren-kleine-groepsactiviteit

De lessen gaan verder dan alleen grammatica en vocabulaire; ik geloof dat de beste manier om een taal te leren, is door deze daadwerkelijk te ervaren.

Daarom gebruik ik verschillende tools om de taal te verbeteren waaronder muziek, films, kunst en nog veel meer. 

Ik organiseer ook diverse workshops zodat je de taal echt gaat gebruiken met native-speakers. Bijvoorbeeld, soms gaan we Amsterdam verkennen met een Spaanse gids, of leren we tapas, Mexicaanse of Peruaanse gerechten met een ervaren kok te bereiden. Wij leren Spaanse en Latjins-Amerikaanse culinaire tradities en woordenschat terwijl we genieten van heerlijke gerechten; of een Chileense wijnproeverij.

spaans-leren-groepsactiviteit

In een ontspannen en alledaagse sfeer, met persoonlijke aandacht en

een lekker kopje koffie, gaan we aan de slag om Spaans te leren.

Spaans leren hoeft niet saai te zijn, leer op een leuke manier.

spaans-leren-habla

Waarom kiezen voor mijn Spaanse taalschool HABLA?

Hier zijn enkele redenen:

Expertise, ervaring en passie: Als gecertificeerde Spaanse docent heb ik ruime ervaring opgebouwd in het veld van het onderwijs, ik voed mijn lesgeven met passie om mijn studenten te begeleiden en helpen hun taaldoelen te bereiken.

Persoonlijke aanpak: Mijn lessen zijn ontworpen om aan jouw specifieke behoeften, doelen en leerstijl te voldoen. We zullen samenwerken om een persoonlijk studieplan te creëren dat past bij jouw doelen en schema. Ik geniet van mijn werk en ik zie graag de vooruitgang die mijn leerlingen boeken.

Interactieve methodologie: Mijn lessen zijn dynamisch en interactief. Ik maak gebruik van verschillende hulpmiddelen, zoals spelletjes, interactieve oefeningen en authentiek materiaal, om je lessen leuk en stimulerend te maken.

Doorlopende ondersteuning: Ik zal er zijn om jouw vragen te beanwoorden, feedback te geven en je te ondersteunen tijdens jouw leerreis. Mijn doel is om je gemotiveerd en zelfverzekerd te laten voelen in jouw vermogen om Spaans te spreken.

Flexibele planning: Ik begrijp dat je verplichtingen en verantwoordelijkheden hebt, daarom bied ik flexibele lestijden aan die passen bij jouw beschikbaarheid.

Spaanse leren

Voor mijn lessen gebruik ik diverse strategieën en lesmethodes die studenten helpen om op een leuke en interactieve manier de Spaanse taal te leren.

spaans-leren-spellen

Het lesmateriaal is afgestemd op het niveau, tempo en leerdoelen van de student. 

In de les komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo breid je jouw woordenschat verder uit en kan je in  verschillende situaties vrijer spreken. 

Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd.

spaans-leren-klasse-materiaal

Leren Spaans

Ik organiseer ook diverse activiteiten zoals een avondje tapas eten, een paella/tapas workshop, een Spaanstalige film bezoeken, tour door Amsterdam met een Spaanse gids, etc.

spaans-leren-groepsactiviteiten

Spaanse taal leren

De structuur van de les is flexibel. Je kan zelf ook bepalen wat voor een onderwerp je wilt behandelen, op het gebied van grammatica maar ook het thema (b.v. Spaans op de werkvloer of misschien de cultuur van een Spaanstalig land).

spaans-leren-groep-van-vijf-mensen-die-spaans-spreken

Wat is het effect van Spaans leren?

Het effect van Spaans leren kan op verschillende manieren worden beschouwd, afhankelijk van het individu en hun persoolijke doelen. Er zij veel voordelen van het leren van Spaans, onder andere:

• Verbeterde Communicatie: Het leren van Spaans stelt je in staat om effectief te communiceren met Spaanssprekende mensen over de hele wereld. Dit opent deuren voor nieuwe vriendschappen, reismogelijkheden en zakelijke connecties.

• Cognitieve Voordelen: Taal leren, inclusief Spaans, heeft bewezen cognitieve voordelen te bieden, zoals het verbeteren van de concentratie, het geheugen en het oplossen van problemen. Veel van mijn leerlingen kiezen ervoor om Spaans te leren om hun mentale activiteit te stimuleren en hun hersenen actief te houden.

• Werkkansen: Het beheersen van de Spaanse taal kan je aantrekkelijker maken voor wekgevers, vooral in sectoren zoals toerisme, handel en internationale betrekkingen.

• Cultuur en Diversiteit: Het leren van Spaans stelt je in staat om dieper in te gaan op de Spaanse en Latijns- Amerikaanse cultuur, literatuur, muziek en kunst. Het vergrootje begrip en waardering voor diversiteit.

• Zelfvertrouwen: Het verwerven van taalvaardigheid, inclusief Spaans, kan je zelfvertrouwen vergroten, omdat je nieuwe uitdagingen aangaat en successen boekt.

• Reizen: Als je Spaans spreekt, kun je je reizen naar Spaanssprekende landen veel verrijken. Je kunt gemakkelijker communiceren met de lokale bevolking en een diepere culturele ervaring opdoen.

Persoonlijke Groei: Het leren van een nieuwe taal vereist doorzettingsvermogen en toewijding, wat bijdraagt aan je persoonlijke groei en zelfdiscipline.

Internationale Vriendschappen: Het leren van Spaans opent de deur naar het ontmoeten van nieuwe mensen en het aangaan van vriendschappen over de hele wereld.

Het effect van het leren van Spaans kan variëren afhankelijk van hoeveel moeite en tijd je erin steekt, maar het kan zeker een waardevolle en lonende ervaring zijn.

Hoe lang heb je nodig om Spaans te leren?

De tijd die nodig is om Spaans te leren, varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

Uitgangsniveau: Als je bekend bent met een andere Romaanse taal zoals Frans of Italiaans, kan het leren van Spaans sneller gaan omdat er veel overeenkomsten zijn in vocabulaire en grammatica.

Tijd en Inzet: Hoeveel tijd je dagelijks of wekelijks besteedt aan het leren van Spaans, speelt een grote rol. Intensieve dagelijkse studie zal sneller tot resultaten leiden dan sporadische inspanningen.

Leermethode: De methode die je gebruikt, zoals klassikale lessen, zelfstudie met apps of boeken, of conversatie met moedertaalsprekers, kan de snelheid van het leerproces beïnvloeden.

Motivatie en Doelen: Als je een specifiek doel hebt, zoals reizen, emigreren of werken in een Spaanstalig land, kan dit je motiveren om sneller te leren.

«Ken de mening van mijn studenten over mijn lessen»

«Ik deel graag enkele meningen van mensen die ervaring hebben met het volgen van lessen bij mij. Hun opmerkingen zijn een bewijs van de aanpak die ik hanteer in mijn lesgeven en de impact die ik heb gehad op hun academische en sociale leven. Hieronder vindt u enkele van de meest opvallende meningen».